Pysähtynyt päivä

Toisinaan, kuten tänään jo herätessä yöunilta päivä tuntuu alkavan jotenkin oudolla tavalla.

Ilma on synkkä ja painostava. Tunnelma on kovin samea ja kaiken kruunaa hiljaisuus, käsinkosketeltava hiljaisuus.

PIkaisesti heräilin ja puin päälle, ikkunasta ulos katsoessa näytti kuin alkaisi juuri sataa kaatamalla. Ulostautuessa koiran kanssa, edelleen ilma seisoi, lintujen tuttua kuoroa ei kuulunut ja ikäänkuin kaikki olisi jotenkin pysähdyksissään. Kävelyllä oli samankaltainen aavemainen tunnelma, ketään ei näkynyt tai kuulunut missään ja yleensä koiran kanssa lenkillä vastaantulijoita on paljon riippumatta päivästä tai kellonajasta. HIljaisuus oli ja on edelleen käsinkosketeltavaa.

On siis kovin erikoisen oloinen päivä tänään. Ukkosta on ilmeisesti ilmassa painostavasta ilmanlaadusta päätellen? Ja ainakin säätiedot näyttävät sateiden ja ukkosrintamien kulkevan tänään meidänkin kohdilta. En sitten tiedä onko tietoihin luottaminen? Hyviä arvauksia ja ennusteita tosiaan sanan varsinaisessa merkityksessä.

Viileähkö ilma tarjoaa oivan tilaisuuden siivoiluun, helteellä imurointi on mahdotonta ja nyt ilman mattoja tyhjien lattioiden päälle ilmestyy nopeasti karvaisia lauttoja koiramme erityisen turkinlaadun vuoksi. Yleensä joudun kyläilijöiltä pyytämään, etteivät kovin ahkeraan silittelisi koiraa, välttyäkseni ylimääräiseltä imuroinnilta vieraiden lähdettyä.

Kirjoitin aiemmassa kotiimme ilmestyneistä murkuista ja sain kuin sainkin tehtyä niille häädön. Kunnon lattioiden ja listojen putsaus kera imuroinnin teki tehtävänsä. Varmuuden vuoksi nurkassa jököttää nyt kuitenkin hetkisen aikaa muurahaiskoti. Iloinen olen kuitenkin lievästi ilmaistuna, tällä erää pääsin helpolla ongelmasta eroon. Olettaisin eräästä pikkuvesselistä tippuneen jotakin herkullista lattialle? Ilmiö ei sinällään ole uusi, muistelen omien lasteni syöttötuoliaikoja lusikan käytön harjoitteluineen ja saattoihan tuolloinkin jokunen murkku sisälle eksyä herkkujen perään. Pikkuvesseli on oppinut ruokkimaan salaa myös koiraa, joka osaa osua sopivasti paikalle syöttötuolin alle, suu avoinna ruokailujen ajaksi.

Pienen pieni ukkonen tulikin myöhään illalla rankan sateen kera. Sain myös kuulla pitkin päivää muidenkin läheisten ihmettelyä omituisesta tunnelmasta ihan vanhaa mummoa myöden, jolle iltasella soitin varmistaakseni hänen ottavan yöksi tv:n sähköjohdot seinästä pois. En siis ollut ainoa, joka on koki hyvin erikoisen päivän omituisine tunnelmineen.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *