Toiveissa vain

Tänään oli SE päivä, kun huomasin kyllästyneeni olemaan liian jäykkä, liian kipeä, liian turvonnut keskivartalosta, liian väsynyt olemaan minä minun kehossani.

Aamuisen 6 kilometrin lenkin puolessa välissä olin jo täysin kuitti, jalkoja koski, vatsaa väänsi ja pyörrytti verenpaineiden laskiessa. Pelkäsin pyörtyväni niihin askeleisiin ja hitaasti kiikutin itseni koiran perässä kotiin. Jaksaa, jaksaa, vaikkei jaksaisikaan. Selkä ilmoitti olevansa olemassa myös, hitto! Ihan jo ehdin unohtaa näiden parin edellisen päivän aikana koko selkämyksen.

Suosiolla kotiin päästyäni päätin ottaa panadolia, ja mennä maaten. Väsytin itseni ihan tieten tahtoen. Halusin nähdä, kokeilla onko ”kuntoni” parantunut? Uhmasin oikein kunnolla ja kävelin pelkän tahdon voimalla ajatellen koiran liikuttamista. Kuulokkeista loppui jo alkumatkasta virta ja tämän jälkeen pääsinkin ajatusteni/tunteideni äärelle. Kuudessa kilometrissä pääsee todella syvälle itseen, kun antaa vaan mennä ja minä menin.

Olen jäykistynyt, tai oikeammin selkäni on jäykistynyt ihan muutamassa viikossa ja karmiva totuus asiasta selkeni kahden tunnin päiväunien päätteeksi. Asialle onneksi voin jotakin, venyttely tuntuu auttavan paljonkin, joten sitä sitten rentoutumisyrityksien jatkoksi.

Vatsan kanssa en ole vielä luovuttanut. Gluteeniton ruokavalio pelkästään ei näytä riittävän enää. Jostain kumman syystä painoni ei laske, vatsan ympärys on jatkanut kasvuaan ja näytän jälleen viimeisillään raskaana olevalta, vaikka sitä en ole.

Kaikkea en ole vielä yrittänyt, en läheskään ja pikaisella googlettamisella ärtyvään suolistoon on olemassa koko joukko kokeiltavia kikkakolmosia. Tähän asti olen pärjännyt omalla erikoisella lähes viljattomalla ruokavaliolla. Jostain syystä en siedä kaikkia luontaisesti gluteenittomiakaan tuotteita.

Turhauduin tänään tajutessani, kuinka hankalaksi syöminenkin voi mennä ja omalla kohdalla se on jo todella hankalaa tiettyjen keinotekoisten lisä,- säilöntä,- ja makautusaineiden välttämisen kanssa. Edellisellä viikolla meni useampi päivä pipariksi järkyn päänsäryn kourissa syötyäni vahingossa natriumbentsoaatilla kyllästettyä ”ruokaa” ja flunssan jälkeen ei ollut mikään mieltäylentävä kokemus sekään. Reaktio näistä lisätyistä aineista tulee jo minuuteissa ja kipu on sitä luokkaa, ettei ihan joka päivä halua olla pääräjähdyspisteessä toivoen pään katkomista, jotta kipu helpottaa.

Syöminen on osa elämää, tai tietyissä tapauksissa osasyy kohti kuolemaa. No, oli miten oli, niin jokatapauksessa viikatemies kolkuttelee joskus jossain, niittäen satoaan, myös omalla kohdalla.

Ilmapallosta vatsassa olisi ihan mukavaa päästä eroon, voisin käydä ostamassa ne tietyt housut jalkaan, jotka nyt eivät mahdu vyötärön kohdalta, vaikka muutoin ovat istuvat. Harmitti sovituskopissa ihan kympillä ja alakuloisena poistuin liikkeestä, pettymys omaan kroppaan oli vaaltava. Ehkä joku tunnistaa tunteen, tai sitten ei.

Mitä ihmettä teen väärin elämässäni, on ollut viimepäivien kysymys itselleni. Liikun suhteellisen paljon, syön todella vähän, lepään tarpeeksi, nukunkin pääosin taas hyvin. Mitä puuttuu tai mitä vielä voisin tehdä toisin? Todella, vielä on paljon tehtävissä ja muutoksia voin vielä tehdä paljonkin päivään ja syömisiin. Oikeastaan en ole vielä edes aloittanut, vaikka pitkään kuvittelin tehneeni jo kaiken mahdollisen oman voinnin eteen.

Rentouttaminen, liike, lepo, syömiset ja mieli tarvitsevat paljon huomiota ja olen lähestynyt itseäni ehkä väärästä suunnasta, kuvitellen ottavani vastuun omasta voinnista, ilman sen parempaa tietotaitoa, ehkä? Vitamiini,-hivenainelisät, ja muu hömppä on vielä kokeilematta, kuten myös kaikenmaailman kaupalliset ei-länsimaiseenlääketieteeseen perustuvat luontaishoidotkin.

Jokatapauksessa, jotakin on tehtävä tai siis yritettävä. En jaksa enää näinkään kärsien kaikenmaailman vaivoista niiden estäessä pahimmillaan koko elämän elämisen.

Tsemppiä siis vain, itselleni jatkoon!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *